Adatvédelem

Tájékoztató a www.piccolo.hu honlapján megadott személyes adatok kezeléséről

Tisztelt Látogató!

A Piccolo Vendéglő kiemelt figyelmet fordít arra, hogy adatkezelése során az Ön érdekében az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény és az egyéb hatályos adatvédelmi jogszabályok, valamint a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság tevékenysége során kialakult adatvédelmi gyakorlatnak megfelelően az adatvédelemhez kapcsolódó fontosabb nemzetközi ajánlásokat is figyelembe véve járjon el.

1. Az adatkezelő adatai:

  • Az adatkezelő neve: Piccolo Vendéglő, Takács Pál e.v.

  • Székhelyének címe: H-8900 Zalaegerszeg, Petőfi S. u. 16.

  • E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

  • Honlap: https://piccolo.hu

2. Az adatfeldolgozó adatai:

  • Az adatkezelő neve: Pix-L Kiadványszerkesztő és Kiadó Betéti Társaság

  • Székhelyének címe: 8900 Zalaegerszeg, Vizslaparki út 23. VII/50.

  • E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

3. Az adatkezelés célja

A honlapon szobafoglalásra, asztalfoglalásra és ajánlatkérésre van lehetőség. Ahhoz, hogy ezt látogatóink megtehesség személyes adatok megadására is szükség van.

Az adatkezelés célja, hogy a beérkező foglalásokat, ajánlatkéréseket beazonosíthassuk, illetve a kapcsolattartást lehetővé tegyük leendő ügyfeleinkkel.

4. Az adatkezelés jogszabályi háttere

A jelen tájékoztatóban részletezett személyes adatok kezelésére, tárolására, rögzítésére és továbbítására az információszabadságról és az információs önrendelkezési jogról szóló 2011.évi CXII. tv 5.§-a alapján és az abban rögzítettek szerint kerül sor.

Az elküldött foglalásokat és ajánlatkéréseket önkéntes hozzájárulásnak értelmezzük a jelen tájékoztatóban foglalt adatkezeléshez.

5. A kezelt adatok köre:

Ezek tételesen: név, telefonszám, e-mail cím, nem kötelezően megadandó cím (ország, település, utca), és egyéb kérések.

E-mail címek felhasználása: Az Adatkezelő kiemelt figyelmet fordít az általa kezelt elektronikus levélcímek felhasználásnak jogszerűségére, így azokat csak az alábbiakban meghatározott módon használja fel. Az e-mail címek kezelésére elsősorban az Érintett azonosítása, a kapcsolatba lépés érdekében kerül sor.

Az elküldött adatok és a megadott email cím alapján az Adatkezelő jogosult kapcsolatba lépni Érintettel.

6. Az adatkezelés időtartama:

A Érintett hozzájárulásának visszavonásáig, de maximum a beérkezésétől számított 1 évig. Az Érintett hozzájárulását bármikor, az adatbiztonsági és adatvédelmi szabályzatban megadott elérhetőségeken visszavonhatja.

7. Az adatokhoz való hozzáférés:

A megküldött adatokat kizárólag a Piccolo Vendéglő erre jogosultsággal rendelkező munkatársai kezelik.

A Piccolo Vendéglő a beérkező adatokat – törvényben meghatározott esetek kivételével – harmadik fél számára sem statisztikai, sem egyéb céllal nem adja tovább, a megismert adatokat nem hozza nyilvánosságra.

8. Adatbiztonság:

A beérkezett adatok tárolásáról és őrzéséről a Piccolo Vendéglő kiemelten gondoskodik. Az elektronikus adatbázist jelszóval, valamint az azokhoz való hozzáférést megfelelő jogosultsági szintek kialakításával védi az illetéktelen hozzáféréstől, valamint a megváltoztatás, a nyilvánosságra hozatal, a törlés vagy a megsemmisülés ellen.

9. Érintett jogai és jogérvényesítési lehetőségek

9.1. A rendeletben meghatározott feltételek szerint Ön jogosult:

  • az adatkezelőtől hozzáférést kérni személyes adataihoz

  • személyes adatainak helyesbítésére

  • kifogást emelni személyes adatainak feldolgozása ellen

  • személyes adatait áthordozni

9.2. Joga van bármikor visszavonni hozzájárulását, amelyet személyes adatai feldolgozásához adott az adatkezelőnek. Ez azonban nem érinti személyes adatai feldolgozásának jogszerűségét a hozzájárulás visszavonása előtt.

  • Személyes adatai feldolgozásához adott hozzájárulását az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen vonhatja vissza.

9.3. Ha úgy ítéli meg, hogy személyes adatainak feldolgozása ellentmondott vagy ellentmond a rendeletben foglaltaknak, jogában áll többek között panaszt tenni a felügyeleti hatóságnál. Az Érintett a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz (1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/c.; www.naih.hu) fordulhat, vagy Bíróság előtt érvényesítheti jogait.

10. Sütik használata

A Honlap a testre szabott kiszolgálás érdekében anonim felhasználó-azonosítókat, azaz ún. „cookie”-kat (sütiket) használ. A cookie-k (sütik) egy olyan egyedi azonosításra, illetve profilinformációk tárolására alkalmas jelsorozatok, amelyeket a szolgáltatók a felhasználó számítógépére helyeznek el, így amikor legközelebb ugyanazt a webhelyet látogatja meg, a cookie-ban (sütikben) tárolt adatot a webhely lekérheti, és így tájékozódhat korábbi tevékenységéről. Ezen jelsorozat azonban önmagában csak a Felhasználó számítógépének felismerésére alkalmas, nem képes viszont egyedileg is azonosítani a felhasználót.

Tájékoztatjuk, hogy a Honlap által működtetett cookie-k (sütik) alkalmazása az elektronikus hírközlésről szóló 2003. évi C. törvény (Eht.) 155. § (4) szakasza értelmében a Felhasználó előzetes, tájékozott hozzájárulását igényli, ezért az első látogatáskor a Honlapon, a képernyő alsó részén felugrik egy felirat arról, hogy az Adatkezelő cookie-kat (sütiket) használ, illetve egy link, amely a jelen Tájékoztatóhoz vezet. A cookie-k (sütik) használatához a Felhasználó az „Engedélyezem” gomb megnyomásával járulhat hozzá.

11. Egyéb rendelkezések:

11.1. A Piccolo Vendéglő a részére megadott személyes adatokat nem ellenőrzi. A megadott adatok megfelelőségéért, valóságáért, érvényességéért kizárólag az azt megadó személy felel. Az érintett az e-mail címének megadásakor felelősséget vállal azért, hogy az általa megadott e-mail címhez kizárólag ő fér hozzá.

11.2. Kiskorúak védelme: Honlapunkon található információk nem kiskorúak részére szólnak. Az adatkezelésünk során nem gyűjtünk adatot olyan személyekről, akik nem töltötték be 18. életévüket.

11.3. A Piccolo Vendéglő fenntartja a jogot, hogy jelen Adatkezelési tájékoztatót az érintetteknek a https://piccolo.hu oldalon történő előzetes értesítése mellett egyoldalúan bármikor módosítsa.